Imagination will take
you everywhere

Albert Einstein

Efteling.com
Efteling moet de komende jaren groeien. Om dit te bewerkstelligen is de buitenlandse doelgroep enorm belangrijk. Maar om zomaar teksten te vertalen, is niet altijd de beste optie. Een functioneel cms (Sitecore) leent daarvoor heel veel mogelijkheden. In een team van specialisten had ik de rol om verschillende communicatieve concepten voor het meertalige platform van efteling.com te bedenken zodat de storytelling uit het park ook online voelbaar was. Op basis van onderzoek, intern bepaalde strategieën alsook aanvullingen uit het werkveld bedacht ik concepten en schreef ik verhalende teksten die die enerzijds aansluiting vond bij de informatiebehoefte van de verkennende gast alsook het storytellende karakter van het park niet vergeet. Functioneel met een creatief randje dus.

Efteling Kids
Een platform voor kinderen werkt heel anders dan een website voor volwassenen. Op dit commercie vrije kinderplatform van de Efteling kunnen kinderen eindeloos veel video’s bekijken, kleurplaten downloaden en leren ze al hun favoriete Eftelingkarakters kennen. Naast de functionele short copy om door het platform te navigeren verdiepte The Story Of You zich in de profielen van bekende en onbekende karakters en ontwikkelde de teksten bij de profielen van alle karakters waarmee je op het platform kennismaakt. De taal die gekozen is moest aansluiten bij een simpel leesniveau en ook nog leuk zijn voor de ouders die eventueel zouden meelezen.

Efteling Educatie
Hoe stimuleren we het onderwijs om leerstof leuker te maken op basis van Efteling onderwerpen? De creatieve afdeling van de Efteling bedacht hiervoor de leskaart. Aan mij de vraag welke onderwerpen geschikt waren voor de verschillende ontwikkelmomenten van de kleuterklas tot groep acht op de basissschool alsook voor de onder- en bovenbouw op het voortgezet onderwijs. In samenwerking met verschillende leraren en pedagogen uit mijn netwerk werd een shortlist met didactische ontwikkelmomenten gecreëerd van waaruit ik een leuke les van zo’n 15 tot 60 minuten ontwikkeld heb.