ik wens je
geen cadeaus
Kerst en cadeaus. Ze zijn een beetje onlosmakelijk met elkaar verbonden. En hoewel ik er intens van kan genieten om cadeaus voor een ander te kopen, liggen er dit jaar geen pakjes onder onze boom. Noch onder die van mijn klanten. Alles wat je écht wilt of nodig hebt, is namelijk niet te koop; een goede gezondheid voor jezelf en iedereen die je lief hebt. Een nieuwe partner als je single bent. Misschien zelfs een baby als je er (nog) eentje wil. Of gewoon rust in je hoofd. Even offline zijn. Dat laatste is namelijk precies wat ik aan het einde van het jaar altijd doe.

En ja, dat is misschien een beetje cliché, maar in onze consumptiemaatschappij vergeten we vaak één ding: de dingen waaraan je later terugdenkt, zijn bijna altijd herinneringen aan momenten. Een blijk van waardering, medeleven. Van hoogtepunten vieren of diepe dalen overwinnen. Van die ene spontane grap die uitmondde in de slappe lach. Momenten die je niet zag aankomen. Maar die je koestert. In je hart. Voor altijd.

Voor mij draaien zakelijke relaties net als liefde, vriendschap en familie om persoonlijke aspecten. Om attent te zijn, aandacht te geven en herinneringen te maken door bijvoorbeeld te weten wie wat op welk moment in zijn leven nodig heeft. Van een borrel (of worstenbroodjes) per post om iets te vieren of handvatten om situaties mee de baas te worden. Geven zonder te nemen is in mijn ogen het grootste cadeau dat je jezelf kunt schenken (op dat lekkere wijntje na).

Dus nee. Ik stuur je geen kerstcadeau omdat ik je vergeten ben. Ik verras je liever op momenten dat je het niet verwacht, maar je stiekem wel wat extra aandacht kunt gebruiken.

Voor nu wens ik je mooie herinneringen en onbetaalbare cadeaus.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020!

Geef een reactie